hobbitb

T hade önskat sig middag på East. Ser ni något underligt med en av hoberna?

Julafton har gått i samma harmoniska tecken som gårdagen. Vilken tid barnen vaknade vet jag inte, men de tittade på paketen som Tomten lämnat och satte sig framför TV:n och väntade snällt på att deras föräldrar skulle vakna. Under granen låg också ett brev till S från Tomten, som svar på ett gulligt litet brev, som hon hade lämnat där igår kväll. Jag tror nästan att det där brevet var dagens höjdpunkt. Att Tomten dessutom hade listat ut vad hon önskade sig, fast det inte hade stått på hennes lista, gjorde ju inte saken sämre (en ullig gosedjursväska). Vi åt skinksmörgås och planerade utflykt till Farmor, men då ringde hon och berättade att hon blivit riktigt sjuk under natten. Stackars Farmor och vad tråkigt för oss att missa julgröten hos henne. Vi lade om planerna och bestämde oss för att ta en liten del av paketöppningen redan då. Barnen fick öppna  paketen som kom från släkten i Brunflo. Det blev en supermysig stund och barnen blev så otroligt nöjda med alla saker. Samtidigt fick alla chansen att se vad de andra hem fick, vilket alltid brukar glida förbi.
Efter det gick vi ut i pulkabacken, jag och alla barn, utom F. Maken kom ut med varm glögg och clementiner. Skönt att få lite luft.
Julmaten har vi delat upp lite, så det blev vad min älskade farmor skulle ha kallat ”en liten smörgås”, efter pulkaåkningen och nu sitter vi och väntar på ribsen. Är riktigt nöjd med årets julklappar och känslan sitter kvar efter att alla paketen öppnats, så den känslan stämmer nog.julafton 005b

Man skulle kunna tro att vi varken har stolar, eller tallrikar. Skinkan fick i alla fall godkänt

Foto4983b

julafton 012bjulafton 020b

julafton 019b

Som jag budat på Tradera för att tillslut vinna budgivningen på en stormhatt till F

julafton 026b

Gitarr till S, ukulele till Pappa

Annonser