DSC01957b

Jag har jobbat jobbat jobbat och sen har jag jobbat. Fredagskvällen ägnades åt glöggmys hos en gammal kär vän, som faktiskt bor väldigt nära, men som jag umgås med alldeles för lite. Sen var det lördag och dags för shopping med Livbojegänget i Sollentuna centrum. Jag trodde väl inte jag skulle shoppa så mycket, men hittade faktiskt julklappar till flera stycken. Blev en mysig dag med mycket prat. Vi gick i lite olika konstellationer, men samlades i alla fall och åt lunch till ljudet av Eric Saades uppvärmare. Efter shoppingen hann jag vara hemma en liten stund, innan jag och maken åkte in till stan. Först gick vi på ”Tre Indier” och åt en helt fantastiskt god middag och sen gick vi på Debaser och lyssnade på Alice B, Android och Timo Räisänen. Timo var ju egentligen vårt mål, men Alice B var en trevlig bekanskap. Cool tjej som framförde sina låtar rakt upp och ner på ett härligt ödmjukt sätt. Helt opretantiös både hon och bandmedlemmarna, vilket var härligt och avslappnat. Efteråt gick hon runt på golvet och pratade med folk hon kände och jag kunde inte låta bli att gå fram och säga att vi tyckte att hon var bra. Hon blev jätteglad och stod och pratade med oss en stund. Efter alla konserterna köpte vi både hennes och Timos skivor mm. Android hade jag kunnat vara utan. Väldigt bra musikaliskt, men lite för enformiga och högljudda. De verkar ha gått på myten ”ju högre ju bättre”, eller så var den där nästan på gränsen till rundgång en del av deras sound. Om Alice B och hennes band var ödmjuka och opretantiösa, så var det här bandet i stort sett tvärtom. Sen kom då Timo. Han var bättre än bra. Om han var bra sist vi såg honom så var ha en musikalisk gud denna gång. Helt enkelt fantastisk. Som maken uttryckte det när han berättade för barnen om gårdagen ”Mamma hoppade som värsta punkrockaren” – jomen det gick ju inte att låta bli! Jag ville verkligen att det aldrig skulle ta slut. Vilken liveartist och vilka musiker han omger sig med.
Idag har varit en lite mer tillbakadragen dag. Vi hade soffhäng hemma på förmiddagen och hos Kallhällskusinerna på eftermiddagen. Ungarna gick dock ut och åkte skridskor utanför:

skridskor 010b S fick låna en mössa att ha under hjälmen och sockor till skridskorna – allt i rosa och när hon kom in åkte de av snabbare än snabbt med ett nästan äcklat ”Jag är ju rosa överallt”

 

 

skridskor 012b

Killarna hade också kul på isen, men utan skridskor

Annonser