Skolan har börjat – min fina vy från fönstret.

Förra helgen kraschade vår router alldeles fullständigt. Vi valde att beställa en ny från ComHem och då tog det ett par dagar att få hem den. Klart man klarar sig utan internet ett litet tag, men det är inte annat än att man känner sig lite i radioskugga. Man inser vad mycket man använder internet till (förutom att blogga och läsa tidningen). Kolla busstider, öppettider, adresser – ja ALLT använder man ju internet till nuförtiden. När vi tillslut började använda barnens telefoner som routrar, för att i alla falla kunna kolla mail och lite annat i T:s laptop var vi bra uttorkade. Jag tillhör ju de där som inte har en ny modern mobil, eller i-phone, ja som faktiskt inte vill ha internet i min telefon, men nu var jag ändå tacksam att i alla fall barnen har det.

Veckan då? Ja den har gått i förkylningens tecken. P insjuknade först och sen har alla, utom jag själv, däckat ner i en rejält kraftig omgång. Jag har som sagt hållt mig frisk (hittills), varit i Bromma på jobbrelaterade övningar bland annat. Det blir mer sånt även nästa vecka. Idag skulle vi ha stått vid fotbollsplanen och kollat småttingcup hela dagen, men det blev följdaktligen inte av. Däremot har jag varit där och kollat läget, eftersom man skulle lämna in någonting hembakat i kafeterian på morgonen. Jag ska dit snart igen, då vårt lag har ansvaret för hamburgergrillningen. S har gråtit över den missade fotbollen och inte heller får hon följa med och stå bredvid, som det regnar. I morgon är hon bjuden på sitt livs första bowlingkalas hos kompisen H och ska hon blir tillräckligt frisk för att orka det är det nog bäst att hon tar det lugnt.

Lite bilder från innan sjukdom och elände:

Upprop i skolan. Fröken gav barnen i uppdrag att förgylla det tråkiga kuvertet till föräldrarna, medan hon pratade. S tog sin uppgift på fullaste allvar.

Vi har börjat ettan!!

Förra lördagen. Jag och barnen hade en improviserad kräftskiva på balkongen.

Pysselhörnan. När jag var till Bromma köpte jag hobbyfärg, så nu börjar dockhusets inredning bli lite mer färgglatt.

 

Annonser