I går var det dags för Allsångspremiär på Skansen. De som känner min man vet att han är ett stort allsångs-fan. Förra året var vi inte inne på en enda allsång, men det hade vi bestämt oss för att bryta i år. För att ta det säkra före det osäkra passade vi faktiskt på att köpa ett årskort till ”familjen” (alla utom tonåringarna kan gå, men de vill inte i alla fall). Vi är väldigt ofta sugna på att åka till Skansen, men hejdar oss eftersom det blir så dyrt. När man har gått två gånger med årskortet (lite drygt), har man kommit upp i de pengarna och nu kan vi ju gå på allt vi vill fram till juni nästa år, utan att fundera på kostnaderna, vilket känns jättekul.

Vädret för premiären var inte det mest lovande, men eftersom den här sommaren, eller i alla fall vår semester, verkar bli sån har vi bestämt oss för att det inte ska få styra vad vi hittar på. Alltså packade vi regnjackor och picknick i vår dramaten och åkte in framåt eftermiddagen. Det regnade i omgångar, men vi satte oss under tak och väntade ut skurarna och sen gav vi oss ut igen. En riktigt mysig skansentur blev det med både djur, lek, mat och sång. Det var nära att det blev tv-inspelning med, för det var tydligen inte fullt på vip-platserna så R och barnen blev tillfrågade om de ville komma in. R sa dock nej, eftersom jag satt och väntade uppe vid ett hus (de gick bara iväg en sväng efter vi hade ätit och sen skulle vi dricka kaffe, så jag satt där för att passa platserna och för att vi inte skulle behöva packa ihop allt). P blev VÄLDIGT besviken över att de inte hade tagit tillfället i akt och fått sitta nära scenen, men R såg framför sig en mick i ansiktet och någon som krävde allsång inför kameran och var rätt nöjd över att det inte blivit av.

Lite bilder från dagen:

Viktigast av allt – en karta till de karttokiga barnen (undrar vem de kan ha fått det ifrån).

Vi träffade på lite vilda djur direkt. (Tror att barnen finns på en och annan utländsk kamera, för det kom förbi en turisiklunga och fotograferade dem när de matade ekorren).

Sen blev det ännu mer närkontakt med det vilda. S var ihärdig och fick till en riktig närbild. Hon erkände efteråt att hon varit lite rädd:

Här ser ni hur nära hon var och den ser INTE nöjd ut.

I väntan på att regnet ska avta.

Lite kartläsning igen.

Sen kom solen fram ordentligt och stannade i stort sett hela kvällen. Vi tog en paus vid nya lill-Skansen som var riktigt bra. P som var på Skansen tre dagar på en tema-grej i vintras kunde visa sin lillasyster alla skrymslen och upplevelser, medan föräldrarna njöt av solens sken.

S förföljde en stackars påfågel med kameran – på bilderna kan man se den enda till den försvinner bakom en soptunna.

Förutom alla djuren finns det roliga lek och klätterställen runt lill Skansen.

Man får ligga i för att få till de rätta bilderna (vi har massor på alla djur vi såg, men jag kan inte visa allt).

MAT! – Man blir hungrig av att gå på Skansen. Gott med pastasallad och kalla köttbullar.

På väg hem hittade vi en till ”ny” lekplats (vi har ju inte varit där på två år). Det var dock lite för blött för att sitta på dessa coolingar och P höll på att bryta armen när han hoppade lite för långt mellan dem.

Annonser