Alla pratar om påsken och att det är så skönt att det är en långhelg. Jobbar man i serviceyrke är det ju inte riktigt likadant och JA jag kan bli lite avundsjuk på alla som ska vara lediga hela långa helgen. Men vi har ju i alla fall stängt alla röda dagar, så man får väl vara ganska nöjd ändå. Finns ju de som jobbar även dem. Idag är det röd dag och jag får lite paus. Försöker ta det lugnt, men tvättkorgen har växt över hela badrumsgolvet och hemmet är rätt rörigt, så helt lätt är det inte. Insåg dock att hemmet kan vänta men inte tvätten, så jag fokuserar på det. Tvätt kräver inte lika mycket insats hela tiden, man hinner vila/mysa emellan också.

P ville absolut ha varma mackor till frukost. Helst ville han ha toast, men den maskinen har kraschat, så det fick bli i ugnen istället. Först sa jag nej, för jag tyckte inte att det var frukost, men så tänkte jag att varför inte? Det är ju samma innehåll som en frukostmacka, egentligen:

S har tjatat om att hon skulle vara påskkärring och gå över till faster L. Jag hjälpte henne att klä ut sig och bli målad. Hon tyckte att hon var jättefin i ungefär tio sekunder, innan hon fick spel och bara slet av sig alltihop. Rädd att göra sig till åtlöje. Jag vet ju att faster L skulle älska att få dit en påskkärring och att ingen skulle tycka att hon var löjlig, men det blev helt enkelt för mycket spektakel för min oflärdiga dotter. Efter en stund fixade hon till sig efter eget tycke och smak – utan smink – och gick över med sitt fina påskkort (har inget kort på den avsminkade varianten):

Annonser