Skolan har dragit igång på riktigt den här veckan och vädret likaså. Eller rättare sagt måndagen drog igång med ett rejält regnväder. Tur vi redan var rustade med kläder för alla väder. I går tisdag var det nästan sommar igen. Jag överraskade S på måndagskvällen med att berätta att vi skulle ta med hennes dagiskompis  hem från skolan (de går inte tillsammans längre). ”JAAAA, hon sa det i matsalen, men jag fattade ingenting!” skrek hon förtjust ”Men mamma, jag måste städa!” Eftersom det var läggdags lovade jag henne att jag skulle ta tag i den biten på min lediga dag. Och det gjorde jag. Tog flera timmar att få någorlunda lekordning i det rummet, men det var det värt. När vi klev upp för trapporna, sa S förskräckt ”Mamma, har du städat” innan vi gick in. ”Du får väl se” sa jag kryptiskt. Hon blev glad så hon grät, när hon såg att jag hade gjort fint. Ändå tycker man att de ”städar” lite varje dag, men det ÄR trångt att bo två i ett rum, ett rejält röj behövs ibland.
De hade jättekul tjejerna. De lekte inne och så gick vi ut en stund, men då hamnade S lite på sidan när de träffade gemensamma kompisen A i parken. Han hade också saknat den här kompisen tydligen. Efter en stund gick vi in igen och de fortsatte leka så fint. Hon hann äta mat här också, innan det var dags att bli hämtad. Då bröt S ihop (såklart) för att de inte hunnit klä ut sig, som de hade bestämt. Hon var helt slut av allt lekande. Jag stoppade henne i säng med en film, trots att klockan bara var halv sju.
Själv for jag till svägerskan K för att kolla boende i New York. Vi hade tänkt hyra lägenhet, men det är numera förbjudet att hyra ut där, så det verkar som att många har dragit öronen åt sig. Alltså måste vi tänka om.

I övrigt börjar det även dra igång med fritidsaktiviteterna. P och T:s fotboll har börjat och S ska gå på både barndans och cirkusskola. Cirkusskolan fick vi svar på igår. Det är med kompisen L och kommer nog att bli toppen, förutom att det ligger på måndagar halv fem. Men vi får hitta på en lösning.